top of page

OVER
DE TRAIL

Tijdens de trail zullen reflectie, re-wilding en nature conservation centraal staan. Hieronder lichten we toe wat de insteek van het programma is en wat het oplevert. 

WAAROM OP TRAIL.

Een Wilderness Trail is een transformerende ervaring, het is een kans om te reflecteren, te herijken en geïnspireerd te raken.

Ons decor is het oudste stuk natuur op aarde: de Afrikaanse bush. Afrika wordt vaak The Mother Land genoemd; de oorsprong waar al het leven is ontstaan. De natuur biedt rust en overzicht, het wakkert creativiteit aan en is bij uitstek een accelerator voor persoonlijke groei. Wandelend door de Afrikaanse wildernis krijg je de kans om terug te gaan naar een intuitief stuk. Het creeert ruimte voor antwoorden op (purpose-driven) vragen, als: Waar sta je nu? Wat heb je bereikt? Wat vind je belangrijk in de fase die komen gaat? Waar wil je bewust meer aandacht aan geven? Hoe kijk je straks terug? Welk onbenut potentieel schuilt (nog) in jou? 

Lees ook de vragen die de verschillende doelgroepen meenemen.

WAT LEVERT HET OP.

Een trail verrijkt op verschillende vlakken:

Persoonlijke groei: Creëer een nieuw perspectief

De trail wordt door velen als transformatief ervaren. Door de omgeving en de opdrachten die we doen, zal je in staat zijn:

  • om meer rust, ruimte en helderheid te ervaren in je hoofd; je bent in staat om vanuit een groter perspectief naar jouw huidige situatie te kijken

  • om beter te kunnen duiden en intuïtie te laten spreken; je bent in staat om een nieuw licht te werpen op vragen of keuzes, die voorheen (nog) lastig te duiden waren

  • om met vernieuwde energie de volgende fase in te gaan; de trail zal je richting geven m.b.t. de vragen die je hebt meegebracht, maar zal ook antwoord bieden op vragen waarvan je op voorhand niet wist dat je ze had.

Interactie met de natuur: Ervaar de impact van de natuur

Ervaar de impact die de natuur heeft op jou. Laat je inspireren om te reflecteren en al je zintuigen weer te gebruiken. Je zult ontdekken hoe de natuur jou uitdaagt om anders naar jezelf en jouw (dagelijkse) context te kijken.

Bijdragen aan de natuur: Ondersteun wildlife- en nature conservation projecten

Met jouw deelname steun je The Wilderness Leadership School en draag je bij aan natuurbehoud en de bescherming van wildlife in het Imfolozi Game Reserve. Voor een overzicht van de initiatieven rondom nature conservation: www.wildernesstrails.org.za

Bekijk ook de ervaringen van eerdere deelnemers

HOE ZIET HET ER UIT. 

EXPEDITIE IN DE NATUUR.

Na een briefing in ons base camp, gaan we op expeditie. We zullen een vijf dagen in de bush doorbrengen om van zo dichtbij als mogelijk de natuur en de wildlife te ervaren. We lopen dwars door een ongerept stuk van Zuid-Afrika. Gedurende de tocht worden we begeleid door twee Afrikaanse gidsen, die ons -voornamelijk in stilte - laten kennismaken met de kracht van de natuur. We volgen eeuwenoude olifantenpaden en leren on the spot hoe we sporen van o.a. neushoorns, olifanten en hyena’s kunnen herkennen. We leren alles over hun gewoonten, leef- en jachtgebied en verhouding tot de andere dieren. In de avond slaan we steeds op verschillende plekken ons kamp op en slapen we onder de overweldigende sterrenhemel.  

Aan het einde van ons bush avontuur zullen we opnieuw een dag doorbrengen in een prachtige lodge aan de rand van het Imfolozi Game Reserve. Daar sluiten we ons programma af met een gezamenlijk diner.

REFLECTIE IN DE NATUUR.

Tijdens de bush sessions triggeren we je om te reflecteren; we dagen je uit om vanuit een ander perspectief te kijken, zowel naar jezelf als naar jouw dagelijkse context. Wat doet het met jou als je je in een omgeving bevindt die totaal verschillend is van je dagelijkse context? Wat gebeurt er als tijd irrelevant wordt? Hoe is het om controle en gewoontes los te laten? Wat ervaar je als je in de stilte door deze overweldigende natuur loopt? 
Naast circle talks, individuele- en groepsopdrachten, zal je ook solo tijd in de bush doorbrengen. Je zult ondervinden hoe het is als je al je zintuigen openstelt. Je zult ervaren dat er ruimte ontstaat in je hoofd, dat dingen op z’n plaats vallen en dat je in staat bent vanuit daar te herijken. 

logo-wls-new-351a82c2_edited.png
team productions-06_edited.png
mfulawozi-home-page-logo_edited.png
bottom of page